Més de cinquanta restaurants oferiran experiències 'més enllà' de la degustació en València Cuina Oberta
Les reserves s’han obert aquests dilluns a través del web del certamen, en el qual es podran adquirir un entrant, un principal i unes postres
L'edició de tardor del festival València Cuina Oberta, que tindrà lloc del 9 al 19 de novembre en un total de 52 restaurants, presenta una proposta gastronòmica de temporada a la qual se sumaran experiències que van "més enllà" de la degustació de plats i que acosten l'alta cuina a valencians i valencianes i turistes.
Les reserves per a aquesta edició s’han obert aquest dilluns a través de la web del certamen, en la qual es podran adquirir un entrant, un principal i unes postres, a partir de 28 euros en horari de menjar i 36 euros en el de sopar. Els preus augmentaran 20 euros en restaurants gurmet —establiments amb sols Repsol o d'hotels cinc estreles— i degustacions en restaurants amb Estrela Michelin oscil·laran entre 80 i 100 euros.
Entre els restaurants que participen en aquesta edició es troben La Salita, El Poblet, Riff, Saiti, La Perfumería Restaurant, Habitual by Ricard Camarena, Entrevins, Gold SH València Palace i Apotheke.
La novetat d'aquesta edició, segons ha ressaltat la regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, Paula Llobet, en la presentació del festival, és la inclusió d'experiències com a tallers d'elaboració d'orxata, tallers dedicats a xiquets perquè descobrisquen els productes de l'horta valenciana i experiències creatives. "L'objectiu del festival és acostar la cuina als valencians, però també als turistes que ens visiten", ha apuntat, al mateix temps que ha assenyalat que el consistori pretén crear una "setmana de cultura, innovació i art entorn de la cuina valenciana amb la intenció de generar un valor afegit".