Alcoi acomiada les festes de Moros i Cristians

L'aparició del Sant Jordiet ha posat el punt final a una festa declarada d'interés cultural immaterial recentment.

Alcoi acomiada les festes de Moros i Cristians

Alcoi ha viscut aquest dilluns el Dia de l'Alardo o dels trons, en el tercer i últim dia de les festes de Moros i Cristians. Ha començat amb la lluita dialèctica de les ambaixades, que ha deixat pas a la dels arcabussos. Els bàndols moro i cristià s’han alternat en la presa del castell mentre la ciutat ha quedat plena pel fum i el soroll de la pólvora. 

Després de l'enfrontament de la vesprada, el bàndol de la mitja lluna ha sucumbit al de la creu. En la victòria és fonamental la intervenció d'una figura clau de la festa: Sant Jordiet. Enguany ha estat representat per Álvaro Santacreu, que pertany a la filada mora dels Verds i és la quarta generació de festers de la família.

A les 21:30 h  ha aparegut dalt del cavall als merlets del castell entre voltejos de campanes, els acords de l'himne de la festa i núvols de colors. El seu paper és clau en la victòria cristiana davant de les tropes musumanes d'Al-Azraq.

Això ha posat el punt final a una festa amb segles història que enguany ha viscut amb intensitat la declaració d'interés cultural immaterial.

També et pot interessar