02.11.2022 | Entrevistem Robert Monjo Agut, director d'Investigació i Innovació de la Fundació per a la investigació del Clima

10 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem parlat amb el director d'Investigació i Innovació de la Fundació per a la investigació del Clima, Robert Monjo Agut, sobre el primer informe conjunt publicat hui per l'Organització Meteorològica Mundial i el Servei Copernicus de la Unió Europea. Aquest indica que l'escalfament avança a Europa dues vegades més ràpid que la mitjana mundial. L'augment de temperatures observat a Europa en els últims trenta anys, se situa al voltant de mig grau per dècada.

El professor associat en el departament d'Àlgebra, Geometria i Topologia de la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Física per la Universitat de València amb el reconeixement del Premi Estatal de Meteorologia Eduard Fontserè 2009, Monjo, ha assegurat que arribem tard a aturar molts dels efectes del canvi climàtic, però que això no ens ha de detindre a l'hora d'actuar. La Unió Europea ha aconseguit reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle un 31% en tres dècades. No obstant això, l'informe indica que les temperatures continuaran augmentant a tot Europa a un ritme superior al mundial. I amb això s'incrementaran els fenòmens extrems com les onades de calor. És per això que Monjo ha posat en relleu que la lluita contra l'emergència climàtica ha de ser d'àmbit global. L'entrevista sencera, en el pòdcast.

Programes

Més

Entrevistes

Més