El Festival de Màlaga Mafiz presenta els continguts audiovisuals d’À Punt
La televisió pública, convidada d’excepció per a crear sinergies per a la promoció nacional i internacional dels projectes del sector
La Comunitat Valenciana és la protagonista del 2022 de l’apartat indústria del Festival de Màlaga Mafiz, un referent pels professionals espanyols i iberoamericans que busquen la generació de projectes, l’accés a distribuïdors i a festivals de prestigi, a més d’ampliar els seus coneixements sobre el sector audiovisual espanyol.
La Comunitat Valenciana és la protagonista en aquest 2022 i, per això, el certamen compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i de la televisió autonòmica À Punt Mèdia, que va signar un contracte de patrocini per a la promoció de projectes al març del 2020.
Com a representació de la televisió pública participen al Mafiz el director general d’À Punt, Alfred Costa, i el director de Continguts i Programació d’À Punt, César Martí. Tots dos han assistit a una jornada celebrada hui a l’hotel NH Salón Jábega de Màlaga.
Segons Alfred Costa, “la radiotelevisió autonòmica dona suport al talent i la creativitat dels nostres artistes i tècnics”. El director general ha destacat que “el nostre esforç d’inversió és especialment important en ficció valenciana, pel seu impacte en el teixit audiovisual i com a element identificatiu de la nostra oferta. La inversió en projectes de ficció —ha afegit— té un retorn en termes econòmics, però també de retenció del talent, d’autoestima col·lectiva i de confiança del sector en els seus propis recursos”.
“Si el 2022 és l’any de l’audiovisual valencià amb l’Any Berlanga i la celebració de la gala dels Premis Goya a València, estar al Festival de Màlaga és fer un pas avant per dos vessants, per la presència de llargmetratges valencians en que participem À Punt i l’Institut Valencià de Cultura. Productes com Llenos de gracia —que tanca el festival—, Toscana, Temporada baja i Nosaltres no ens matarem amb pistoles són quatre llargmetratges que van en les seccions oficials. I per a mostrar tot el potencial que té l’audiovisual valencià en un marc de referència com és el Mafiz”, ha assenyalat César Martí.
Un altre moment d'interés és la presentació dins del Mafiz de les possibilitats i facilitats de rodatge a la Comunitat Valenciana a càrrec de València Region Film, que aglutina les diferents film offices i film comissions de la Comunitat Valenciana. La Comunitat Valenciana ofereix 524 quilòmetres de costa i platges, a més de 22 parcs naturals amb una temperatura mitjana anual de 20 graus i 300 dies de cels no coberts, a més d’una capacitat hotelera de 200.000 llits disponibles.
Per això, també hi han assistit, amb motiu del dia amb la Comunitat Valenciana, altres responsables i agents de l’audiovisual valencià com ara el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno; la responsable de Promoció del Curtmetratge Valencià de l’IVC, Dora Martí; el secretari de la comissió d’Audiovisual de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Jordi Ballester, i la vicepresidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), Cristina Perales. Al Festival de Màlaga es troben representades totes les associacions de productors valencianes, l'associació de guionistes EDAV, la comissionada de l'any Berlanga, Teresa Cebrián, i representants de Promercat.