Amb la mel a la boca (2-2)

A l'Elx se li escapa el primer triomf al Bernabéu en 23 visites amb un gol de Militao en el 92

Militao celebra el gol de l'empat
Militao celebra el gol de l'empat / Rodrigo Jiménez (Efe)
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
22 de gener 2022 - 20:21 Actualitzat: 23 de gener 2022 - 18:37

L'Elx s'ha quedat molt a prop de trencar el malefici del Santiago Bernabéu, on encara no havia sigut capaç de véncer mai. L'equip franjaverd, que anava guanyant 0-2 en el minut 80, ha vist com el Reial Madrid acabava empatant en el temps afegit. Els il·licitans sumen un valuós punt en un partit que afrontaven amb moltes baixes i en què els han xiulat dos penals en contra.

El Reial Madrid ha deixat a banda l'emotivitat per l'homenatge a Paco Gento abans del duel i ha sotmés pràcticament des del xiulet inicial un Elx que aguantava les envestides com podia. Els blancs es topaven una volta i una altra contra la muralla d'un inspirat Édgar Badia, que ha desesperat els d'Ancelotti. 

L'equip franjaverd, amb moltes baixes, ha patit un altre contratemps amb la lesió al turmell de Tete Morente, que ha hagut d'abandonar el partit en l'equador de la primera part. Poc després, els il·licitans han vist com l'àrbitre assenyalava un penal a Vinícius, tot i que en l'acció prèvia s'apreciava una falta de Kross a Pere Milla. Per sort, el que no falla mai, Benzema l'ha llançat als núvols. L'error ha esperonat l'equip entrenat hui per Jaime Ramos, que suplia Francisco, encara positiu en covid. I el de sempre, Lucas Boyé, ha avançat l'Elx poc abans del descans, aprofitant una assistència magistral de Fidel en el primer llançament a porteria dels visitants.

La segona part s'ha convertit en un exercici de supervivència de l'Elx davant l'espenta del Reial Madrid buscant la remuntada. De Burgos Bengoetxea ha xiulat un altre penal favorable als blancs per una caiguda de Hazard en l'àrea, però l'ha anul·lat a instàncies del VAR, després de comprovar que el belga s'ha deixat caure. Els franjaverds resistien l'assetjament de l'equip local fins que ha tornat a aparéixer Lucas Boyé. L'argentí li ha regalat una assistència a Pere Milla, que ha batut Curtois per a posar el 0-2 quan faltaven quinze minuts.

El gol ha fet mal als d'Ancelotti i l'Elx es trobava cada vegada més còmode, davant la inoperància blanca. Però encara faltava un altre penal per als blancs. L'àrbitre ha xiulat pena màxima a instàncies del VAR per unes mans més que dubtoses de Pere Milla. Aquesta vegada Modric no ha fallat i encara quedaven deu minuts. Ha reclamat un altre penal el Reial Madrid, però De Burgos Bengoetxea ja no s'hi ha atrevit, perquè quatre ja n’eren massa. El temps passava i quan l'Elx ja assaboria el primer triomf al Bernabéu en 23 visites, en el temps de descompte, Militao ha empatat el duel.

Tot i que queda la sensació que es perden dos punts, l'Elx se n'ha d'anar orgullós de Madrid, després d'arribar amb moltes baixes i haver de lluitar, una altra vegada, contra tots els elements. Els il·licitans encadenen quatre jornades sense perdre i s'allunyen a cinc punts de la zona de descens.

També et pot interessar

stats