El València Basket no perd de vista el tercer lloc

L'equip taronja ha guanyat un rival directe, el Tenerife, per 92-88, i empata amb el Joventut i el Manresa amb 17 victòries

Martin Hermansson celebra una cistella
Martin Hermansson celebra una cistella / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha aconseguit la tercera victòria seguida en la Lliga ACB en véncer per 92-88 el Lenovo Tenerife, un rival directe en la lluita per ser cap de sèrie en els play-offs pel títol. Martin Hermansson, amb 22 punts, ha sigut decisiu perquè l'equip taronja sume el desseté triomf i empate en el tercer lloc amb el Joventut de Badalona i el Manresa.

El partit ha començat igualat, amb intercanvi de cistelles, i amb molt d'encert en els dos equips. El 20-18 amb què ha acabat el primer període ha reflectit a la perfecció aquest guió. Però en el segon quart tot ha canviat. El València Basket s'ha aplicat en defensa, deixant els canaris en només onze punts, i ha mantingut el nivell en atac. Això ha permés a l'equip taronja anar-se'n al descans amb una renda important de díhuit punts (47-29).

Però el Tenerife no li ha perdut la cara al partit i ha eixit a la segona part decidit a donar-li la volta a la situació. Guiats per un omnipresent Marcelinho Huertas i per l'encert en el triple de Todorovic, els visitants han pogut reduir l'avantatge local a només cinc punts a falta dels deu últims minuts de joc. Els insulars han aconseguit acostar-se molt en el marcador, però quan pitjor estaven els de Peñarroya ha aparegut la figura de Hermansson, que ha aconseguit el seu millor partit en la Lliga ACB, amb 22 punts i 24 de valoració. En un final llarguíssim per les faltes visitants en l'intent de remuntada, Xabi López-Arostegui ha sentenciat el triomf local des de la línia de tirs lliures.