El Joventut passa per damunt del València Basket (89-102)

L'equip taronja enllaça quatre derrotes seguides en l'ACB i perd el basket-average contra els verd-i-negres, que els podrien fer caure al seté lloc si guanyen el partit que tenen pendent

Derrick Williams tracta de fer una assistència a un company
Derrick Williams tracta de fer una assistència a un company / Miguel Ángel Polo
Mónica Arnau
04 d'abril 2021 - 19:34

El València Basket no alça el cap en la Lliga ACB, on ha perdut per quarta jornada consecutiva. El Joventut de Badalona s'ha endut la victòria de la Fonteta (89-102) i, a més, ha guanyat el basket-average als de Jaume Ponsarnau. Si els verd-i-negres guanyen el partit que tenen pendent, l'equip taronja cauria al seté lloc, fet que suposaria enfrontar-se al Barça en els quarts de final del play-off pel títol.

De nou, la falta d’energia en l’inici del partit ha penalitzat el València Basket. Sense a penes errades i amb un Pau Ribas desfermat, el Joventut s’ha posat per davant (min. 6, 10-17) molt prompte. La defensa taronja no estava sent prou intensa i els de Carles Duran castigaven amb facilitat la cistella rival.

L’entrada de Prepelic ha marcat la reacció dels taronja, que també han augmentat la pressió sobre els verd-i-negres. Un triple de Kalinic ha posat per davant els valencians (min. 16, 37-35) per primera vegada. Però el Joventut s’ha refet i amb Ribas i Dimitrijevic en estat de gràcia han aconseguit arribar al descans amb avantatge (43-47). L’atac dels de Carles Duran ha sigut impecable durant els primers 20 minuts, amb un 82 per cent en tirs de dos i un 66 per cent en triples.

Lluita pel basket-average

La falta de ritme dels valencians ha donat ales el Joventut, que ha arribat al seu màxim avantatge (min. 22, 46-58). A pesar que el València ha pressionat més en defensa, no trobaven la clau per a frenar el joc dels verd-i-negres.

En l’inici de l’últim quart, el Joventut ha aconseguit la màxima renda (min. 24, 64-84). Sense idees en atac i una defensa amb moltes carències, el València Basket ha acabat jugant més pel basket-average (+11) que per guanyar el partit. Tampoc ho han aconseguit, i el resultat final ha sigut de 89-102.