El futur de l'Horta també es decideix a les eleccions municipals

Per l'Horta alerta que el PATH aprovat en 2018 deixa en mans dels ajuntaments més de dos milions de metres quadrats de terreny.

El futur de l\'Horta també es decideix a les eleccions municipals
El futur de l'Horta també es decideix a les eleccions municipals

El moviment social Per l'Horta adverteix que El Pla d'Acció Territorial de l'Horta (PATH) aprovat en desembre de 2018 deixa en mans dels diferents ajuntaments 2.310.000 metres quadrats d'horta, repartits entre 22 municipis i preveu que bona part dels nous consistoris sorgits de les eleccions es llancen a planejar noves urbanitzacions sobre els terrenys.

Assenyalen que el PATH aprovat pel govern del Botànic reconeix la protecció de quasi 130 milions de metres quadrats d'horta repartida entre 38 municipis. Amb tot, alerten que també inclou desenes de zones rurals comunes (ZRC), és a dir, àrees d'horta excloses de la protecció i la reclassificació.

La disposició i extensió de les ZRC és molt dispar, encara que set municipis (Alboraia, Torrent, Museros, la Pobla de Farnals, Picanya, Meliana i Catarroja) representen el 60% de l'horta amenaçada per noves urbanitzacions. Una situació que Per l'Horta considera "un contrasentit", per la "situació d'emergència climàtica" i per la pèrdua de població de la comarca en els últims deu anys.

També et pot interessar

stats