Vora 1.000 propostes de sancions en les primeres hores del tancament perimetral dels grans nuclis urbans

La Policia Nacional ha registrat vora 300 denúncies per botellots a les comarques del centre.

Imatge d'arxiu d'un control de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un control de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

24 hores després de l'inici del tancament perimetral de les setze grans ciutats valencianes, els cossos de seguretat han fet vora 1.000 propostes de sancions en tot el territori.

La Policia Nacional ha interposat més de la meitat de les incidències, en concret 580. La majoria es localitzen a les comarques del centre, amb un total de 310, seguides de les del sud (220) i les del nord (50).

A aquestes propostes de sanció s’ha d’afegir les interposades per altres cossos. La Policia Local de les setze ciutats han alçat 412 actes de denúncia fins a les 10 hores d’aquest dissabte. A més, han denunciat 104 reunions no permeses.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha imposat 80 propostes de sanció per infraccions lleus, sense “incidències remarcables”. Així mateix, els agents han destacat la col·laboració de la població.

A més, en alguns punts del territori s'han registrat aglomeracions de vehicles i embossaments, però a hores d'ara l'actuació policial s'està desenvolupant amb absoluta normalitat. A més, la DGT ha informat que a les vies interurbanes no s'han notificat complicacions.

La delegació del govern a la Comunitat Valenciana ha informat que la major part dels desplaçaments controlats estaven justificats per motius laborals o per la tornada al domicili habitual.

Aquest cap de setmana, més de 10.000 agents de les forces i cossos de seguretat de l'Estat treballaran per a garantir el compliment de les mesures establides per a aplanar la corba de contagis i reforçar els controls si fora necessari. En aquesta línia, s'han desplegat dos helicòpters de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i drons per a inspeccionar les platges.

300 sancions per botellots

La Policia Nacional ha registrat 297 propostes de sanció per l'organització de botellots a les comarques del centre. En les últimes hores els agents han detectat aquesta mena de festa il·legal en ciutats com Gandia, Torrent, València, Sagunt o Burjassot. No hi ha hagut cap persona detinguda.

També et pot interessar

stats