Sanitat recomana a les empreses limitar els tests per a la detecció de la Covid-19

El ministeri insta els empresaris a realitzar únicament les proves PCR als treballadors amb símptomes sospitosos.

Un treballador de la Creu Roja realitza un test de Covid-19
Un treballador de la Creu Roja realitza un test de Covid-19 / Eduardo Parra (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat ha publicat una actualització de les instruccions per a empreses sobre la realització de proves diagnòstiques de la Covid-19 en què recomana a les companyies limitar els tests i realitzar únicament les proves PCR als treballadors amb símptomes sospitosos de Covid-19.

El document, consensuat amb les comunitats autònomes i aprovat per la ponència de salut laboral, defén que els serveis de prevenció de riscos laborals que realitzen activitats sanitàries han de limitar la utilització de proves diagnòstiques “als àmbits d'actuació establits”.

Així, s'aconsella limitar la realització de tests i es recorda que ha de prioritzar-se la utilització de les PCR “o una altra tècnica de diagnòstic molecular que es considere adequada, enfront d'altres estratègies”.

Així mateix, es recorda l'obligació que tots els centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic, de titularitat pública o privada, notifiquen a l'autoritat sanitària de la comunitat autònoma els casos confirmats després de la realització de les proves diagnòstiques.

A més, el text assenyala que s'ha d'informar a les autoritats sanitàries dels equips que es compren en relació amb les proves diagnòstiques.

També et pot interessar

stats