APunt Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Kike Mateu, primer infectat per coronavirus a València: “Em trobe bé, els símptomes van desapareixent”

12 min.
tp

El periodista Kike Mateu viu amb esperança els últims dies a l’hospital. El primer infectat per coronavirus a la província de València assenyala que pràcticament ja no té símptomes i ara està a l’espera de donar negatiu en les anàlisis. “Em trobe bé, la càrrega viral és cada vegada menor”, ha comentat. Mateu ha afirmat que té ganes de tornar a casa i estar amb la seua família, a la qual fa ja vint dies que no veu.

Així mateix, el periodista ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat. Comenta que al voltant del 85% de la ciutadania tindrà símptomes lleus i que són estables però es mantenen prou dies, en el seu cas, al voltant de dues setmanes. “Psicològicament és difícil estar tancat tant de temps; ho porte bé pel meu caràcter; només es pot portar amb calma i paciència”.

Sobre el moment en què es va contagiar, Kike Mateu ha afirmat que no pot dir-ho amb exactitud, però que ell creu que va ser en un viatge en metro al centre de Milà. El periodista es va traslladar a la ciutat italiana per a cobrir el partit entre el València i l’Atalanta. “Explicar des de dins com és la malaltia i com es viu en un organisme normal m’ajuda a portar el dia a dia”.

A més, Mateu ha fet una matisació a la informació que assenyala que una persona que ja no té símptomes pot encara contagiar el virus. Afirma que així és, que només quan les anàlisis donen negatiu per coronavirus ja no es pot contagiar altres persones. En el seu cas, com que està controlat en un hospital, quan li donen l’alta ja no podrà ser font de contagi, però sí que es recomana que les persones que estan a casa esperen quinze dies després de la desaparició dels símptomes.

Contingut no disponible