Més controls policials per a parar els trasllats a segones residències per Setmana Santa

Enguany no hi ha operació especial de trànsit ni platges plenes de turistes per a disfrutar de les vacances de Pasqua.

Imatge de la carretera A-3 a València direcció Madrid, aquest divendres

Enguany no obriran els informatius de les televisions les imatges de l’operació especial de trànsit de Setmana Santa. No es veuran platges plenes ni terrasses de gom a gom de turistes. Quedar-se a casa és obligatori.

Comença amb carreteres i autovies buides el tercer cap de setmana de confinament per la pandèmia de coronavirus. La policia incrementa els controls en eixides de ciutats i municipis turístics per a evitar els trasllats a segones residències per a passar la Pasqua o el cap de setmana.

Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil i la Unitat Militar d’Emergències participen en aquest dispositiu que vol assegurar el confinament de la població per a parar els contagis de coronavirus. Fins i tot els mitjans aeris de les forces i cossos de seguretat de l’estat vetlaran aquests dies perquè la ciutadania es quede a casa.

32.835 propostes de denúncia i 284 detencions a la Comunitat Valenciana

Des que es va decretar l’estat d’alarma fa 19 dies, a la Comunitat Valenciana s’han posat 32.835 propostes de denúncia i s’ha detingut 284 persones a la Comunitat Valenciana per botar-se la quarantena de manera irresponsable.

En l’àmbit estatal, la Policia Nacional ha detingut 1.119 persones i ha proposat 84.219 actes de denúncia. Per la seua banda, la Guàrdia Civil en les últimes 24 hores ha arrestat 26 persones i ha formulat 5.288 denúncies per raons com ara desobeir els agents, negar-se a identificar-se, al·legar falsos motius de perquè estan en la via pública, circular en un mateix vehicle un número superior de persones a les autoritzades, passejar una mascota falsa, anar a comprar productes que no són de primera necessitat com un regal, anar a sopar a casa d’un amics o anar a fer gestions que estan tancat per no ser essencials.

Les unitats militars participen també en el dispositiu desplegat en tot l’Estat per a mantindre l’ordre i aquest divendres tenen ja 8.261 militars presents en 291 poblacions per a realitzar tasques de desinfecció, seguretat de centrals nuclears o suport en albergs com el del barri del Cabanyal de València.

També et pot interessar

stats