La Comunitat Valenciana ja està tancada perimetralment

La mesura anunciada per Puig, que estarà vigent durant set dies, evitarà prendre accions més restrictives.

El cap del Consell Ximo Puig i la consellera de Sanitat Ana Barceló durant la roda de premsa on s'han anunciat les mesures

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncià ahir de vesprada un tancament perimetral de la Comunitat Valenciana des de les 12:00 hores del migdia de hui i que estarà vigent durant set dies naturals. Així, no es podrà eixir ni entrar al territori valencià des d’altres comunitats autònomes, però es podrà circular lliurement entre els municipis valencians. “L’espai valencià estarà absolutament lliure de qualsevol restricció”.

El cap del govern valencià explicà que aquest tancament perimetral no implica la “incomunicació absoluta” ni és un confinament domiciliari com el viscut als mesos de març i abril, sinó que limita la mobilitat a altres comunitats autònomes, excepte per motius justificats com anar a la faena o cuidar d’una persona malalta.

Puig va incidir que aquesta mesura evitarà prendre accions més restrictives, com les que s’estan adoptant a altres països europeus com França o Alemanya. “Adoptem aquesta mesura per a reforçar l’estratègia dels experts, per solidaritat amb altres territoris d’Espanya que estan pitjor que la Comunitat Valenciana i per la inacció i la confusió que alguns governs estan generant”, ha manifestat.

La decisió es va adoptar en una jornada en què la Comunitat Valenciana va superar els 60.000 contagis per coronavirus des de l’inici de la pandèmia i després de tres dies consecutius registrant més d’un miler de positius diaris. Tot i que el cap del Consell ha reiterat que la incidència al territori valencià és millor que la d’altres comunitats autònomes, va assegurar que el govern valencià no vol que la situació “vaja a pitjor”.

Sobre el possible confinament dels municipis amb una incidència acumulada més elevada, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, explicà que aquesta opció no està damunt de la taula, però no es descarta en cas que es perda la traçabilitat dels casos.

Mesures extraordinàries als municipis amb alt nivell epidemiològic

La consellera de Sanitat Universal també anuncià mesures excepcionals en diferents municipis del territori valencià on s’ha constatat l’existència d’una transmissió comunitària sostinguda. Per províncies, a Castelló els municipis afectats són Morella, Nules, Onda i Vinaròs; a la de València, Algemesí i Guadassuar; i a la d'Alacant Crevillent, Elx, Elda, Ibi, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós i els 18 municipis del departament sanitari d’Oriola.

En concret, aquestes mesures que entraran hui en vigor restringeixen l’aforament als vetlatoris i soterraments, als locals comercials, als centres i parcs comercials, les pràctiques esportives i les biblioteques i arxius municipals.

Les reunions a les seus festeres seran de caràcter social

D’altra banda, la Conselleria modificarà la normativa perquè les reunions a les seus festeres tradicionals es consideren de caràcter social i per tant, només podran assistir-hi un màxim de sis persones.

També et pot interessar

stats