La comissió de salut pública no es pronuncia sobre la vacunació de la selecció

Sanitat sí que ha aprovat un nou document de mesures per a la realització d’activitats infantils i juvenils de temps lliure

Selecció espanyola sub21 abans de l'entrenament per preparar el partit contra Lituania que jugaran a causa del positiu el capità de l'absoluta, Sergio Busquets
La selecció espanyola sub-21 abans de l'entrenament per a preparar el partit contra Lituània, que hauran de jugar en lloc de la selecció absoluta, en quarantena pel positiu del seu capità Sergio Busquets / Rodrigo Jiménez (Efe)

La comissió de salut pública ha evitat pronunciar-se sobre la vacunació dels jugadors de la selecció espanyola de futbol, després de la petició efectuada pel Ministeri de Cultura i Esport a Sanitat perquè reben la vacuna, igual que la resta d’esportistes que acudiran als Jocs de Tòquio.

La proposta ha alçat nombroses crítiques, entre les quals les dels malalts crònics, o la de Podem, un dels socis de govern espanyol. El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, per la seua banda, ha afirmat aquest mateix dimarts en la Cadena SER que no es vacuna futbolistes, sinó la selecció espanyola, que representen la setmana que ve en una competició de màxim nivell.

A més, Uribes ha aclarit que la petició es va fer divendres passat, el dia 4 de juny, mentre que el positiu del capità de la selecció de futbol, Sergio Busquets, no es va confirmar fins ahir dilluns dia 7 i, per tant, aquesta no és la causa.

Mesures per al temps lliure infantil i juvenil

La comissió de salut pública ha aprovat, a més, noves mesures contra la Covid-19 per a les activitats de temps lliure dirigides a la població infantil i juvenil, desenvolupades amb la participació de l’Institut de la Juventut (Injuve), i que es basen en la necessitat de continuar amb aquestes activitats socials, encara que siga amb restriccions per a garantir-ne la seguretat. 

Les principals mesures són l'obligatorietat de l’ús de la mascareta a partir dels 6 anys, independentment del manteniment de la distància interpersonal, o de si es pertany a un grup de convivència estable. També serà obligatòria per a tot el personal treballador.

A més, es recomana que les activitats es realitzen preferentment en grups de convivència estables de màxim 20 persones per a les autonomies que estan en la nova normalitat, i de 15 per a les que estan en algun dels nivell d’alerta establits pel Ministeri de Sanitat. La distància interpersonal ha de ser sempre d'un metre i mig com a mínim, tant dins com fora dels grups de convivència estables. 

La resta de noves mesures descriuen la manera de dur a terme l'entrada i eixida dels participants, el transport a l'activitat, la seua organització i desenvolupament, així com la prevenció personal. Aquest mateix epígraf inclou la necessitat de disposar d'un procediment de vigilància, identificació i maneig de casos, i la col·laboració amb les autoritats sanitàries, i com actuar davant l'aparició d'un cas.

També s’incorpora un apartat específic per a campaments o activitats de temps lliure amb pernoctació, amb l'objectiu d'adaptar a aquest context les mesures, i garantir que es duguen a terme amb seguretat. 

També et pot interessar

stats