Calero sobre les restriccions: “No ens tremolarà la mà a l’hora de prendre decisions”

La delegada del govern assegura que la Generalitat i el Govern treballen per a acollir un cert nombre de migrants en situació de vulnerabilitat.

Calero sobre les restriccions: “No ens tremolarà la mà a l’hora de prendre decisions”
Calero sobre les restriccions: “No ens tremolarà la mà a l’hora de prendre decisions”

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, s’ha mostrat preocupada pel repunt de les dades de contagis a la Comunitat Valenciana. Per això s’ha mostrat partidària de mesures més restrictives i ha mencionat sobretot els horaris. Calero ha valorat la “prudència” amb la qual ha actuat el president del Consell davant aquesta crisi i ha dit que es pendran les decisions que siguen necessàries. “No ens tremolarà la mà a l’hora de prendre decisions si cal prendre-les”, ha incidit.

Calero ha reclamat aquest dimecres en Les notícies del matí que la “responsabilitat individual” dels ciutadans és bàsica per a evitar una tercera onada de la pandèmia. “Hem d’apel·lar a la responsabilitat individual, tots sabem el que hem de fer, no fem res que no hem de fer perquè sinó aquest virus es continuarà propagant i tindrem una tercera onada”, ha advertit. La delegada del govern ha deixat clar que la policia tractarà d’assegurar-se del compliment de les mesures, però ha incidit que no hi pot haver un agent en cada domicili. “Estem en un moment crític i no podem abaixar la guàrdia”, ha remarcat.

La delegada del govern espanyol també ha fet referència a l’intent de desallotjament del Casal Social Okupat de l’Horta a Benimaclet. Ha deixat clar que les imatges no li agraden, però ha afegit que hi havia una orde judicial que va fer actuar la policia. Els tres partits del Botànic han demanat explicacions.

I sobre l’arribada d’immigrants des de les Canàries, Calero ha defensat que el govern “no està darrere d’aquests vols” i ha demanat no fer “demagògia barata”. La delegada del govern ha recordat que la policia s’assegura que qui arriba ho fa de forma correcta i ha lamentat que es genere una alarma social del fet que estan arribant migrants sense papers. “La Generalitat i el govern central treballen per a acollir un cert nombre de migrants en situació de vulnerabilitat, però encara no han arribat. Els que han vingut ara, ens agrade o no, són ciutadans i ciutadanes que s’han comprat el seu billet i que venen amb els seus papers en condicions. Si no venen amb una causa justificada, inclús sel’s retorna”, ha deixat clar. La responsable del govern ha demanat aparcar la demogogia i els “debats interessats” que sols porten al racisme i la xenofòbia.

També et pot interessar

stats