L'esport valencià en Al ras

El magazín Al ras ha començat la setmana recordant el “Magdalena Vítol” que acomiadava les festes de Castelló i donant la benvinguda a les Falles de València. Encara que no s'han plantat oficialment, l’estructura de molts monuments ja està als carrers.

 

Hem arrancat parlant de l’esport autòcton: la pilota, que es troba en un moment decisiu. La Fundació de la Pilota pot marcar un abans i un després per a donar l’espenta definitiva a aquest esport. Nosaltres els hem apropat les persones que conformen aquesta fundació, els seus objectius i les prioritats que té per a impulsar aquesta disciplina i aconseguir que ocupe el lloc que es mereix.

 

Per a ser un esportista d’elit, com els pilotaris, s’ha de tindre una bona alimentació; igual que per a gaudir d’una vida saludable. Això és possible amb el ritme de vida actual? I més encara, és pot menjar de qualitat si ho fem de carmanyola? En "Vida sana" hi hem aportat algunes claus.

 

El nostre “Personatge del dia” ha sigut David Casinos, el millor atleta paralímpic de la història. Va perdre la vista als 25 anys i des d'aleshores ha dedicat la vida a l'esport. Ha guanyat medalles en llançament de pes i disc en les cinc cites olímpiques en què ha participat des de Sidney 2000. Ara

afronta un nou repte: competir en bicicleta en pista a Tòquio 2020.

 

El nostre col·laborador, Arnau Benlloch, ha vingut acompanyat d’Irene Millán, qui ens ha mostrat les claus per poder fer-se una bona marca personal.

 

Ens hem ocupat de la lactància materna i de les causes que fan que les dones l'abandonen, en molts casos, prematurament. Un estudi de l'Àrea de Salut de la Ribera les ha analitzades i proposa solucions. Hem conversat amb el responsable de l'estudi, Rafa Vila, llevador de l’Hospital de La Ribera.

 

L’última part del programa l’hem encetada, com fem cada setmana, amb l'humor de “Rockambol” que ens porten Xavo Giménez i Pau Blanco. I hem tingut l’oportunitat de conéixer Clara Soler, consultora de màrqueting digital, i l’èxit del forn familiar gràcies a l’ús que han fet de les xarxes

socials.

 

Al ras ha acabat a la comarca del Comtat, concretament a la Granja Escola La Riera d'Agres, on diumenge i dilluns tindrà lloc la sisena edició del “Festival de la paraula”, en què narradors, músics i poetes s'ajunten per a contar històries a grans i menuts.

 

Pots tornar a escoltar aquest programa ací.