Image
Juan Roig durant la presentació del balanç 2017 a Puçol  (l'Horta Nord) / Manuel Bruque (EFE)

Mercadona augmenta un 6% les vendes i guanya 322 milions en 2017

  • Ha reduït els guanys un 49% i ha incremenat la plantilla en 5.000 persones

  • Roig llançarà un web de compra en línia en el segon semestre de 2018

Per Manel Castañeda / Vicent G. Devís

Mercadona va obtindre l'any passat un benefici de 322 milions i va realitzar una inversió de 1.008 milions d'euros, la major feta mai per l'empresa de distribució.

La companyia que lidera Juan Roig va tancar l'exercici amb una retallada del benefici del 49%, un percentatge no obstant això millor de l'esperat, ja que fa un any el president de Mercadona va anticipar que el resultat podria reduir-se en dos terços per les inversions programades.

Durant el 2017, Mercadona va crear 5.000 noves ocupacions, la qual cosa situa el total de la plantilla en 84.000 treballadors, tots fixos, segons ha explicat hui en roda de premsa Juan Roig, qui ha destacat que la companyia va elevar la facturació en l'exercici a 22.915 milions d'euros.

A més, Roig ha avançat que invertirà 20 milions en la posada en marxa del seu projecte de venda per internet, que començarà a la ciutat de València i en 2020 estarà operatiu en altres grans ciutats.

 

Juan Roig ha assegurat que la autèntica revolució en Mercadona serà la compra per Internet, tant de productes peribles com de productes frescos. El nou web de la cadena per a comprar en línia estarà en marxa en el segon semestre del 2018, però només a la ciutat de València. Més endavant, s'ampliarà la xarxa a les principals ciutats espanyoles.

"Tenim moltíssima pressa, però anirem pas a pas"

El president de Mercadona ha admés que tenen "moltíssima pressa" per a posar en marxa la venda en línia, però prefereix anar "pas a pas" per a no precipitar-se i fer-ho malament. En qualsevol cas, creu que Mercadona es "la millor preparada per a fer la venda en línia" i té totes les ferramentes per a fer-ho bé. "Tenim molt d'interés a fer-ho bé, perquè per a fer-ho malament ja està la Mercadona actual. Volem fer-ho molt bé", ha assegurat Roig.

 

Juan Roig ha assegurat que no li ixen els números per a obrir els diumenges, una obertura que fa només en determinades circumstàncies i que li suposa "perdre diners". "Si el client vol 24 hores de venda, els 365 dies de l'any, això li resultarà a la llarga més car. Si obrim els diumenges i perdem diners, hauríem d'apujar els preus a la gent que compra entre setmana per a compensar. Hem de cuidar el client i, de moment, no obrirem", ha acabat dient.