25° per a ser feliç

Un estudi recent afirma que la temperatura ideal és de 25°.

Bocairent
Bocairent / Jumi Beneyto

L'oratge influeix en l'estat d'ànim de les persones? Tenim tots la mateixa sensibilitat davant dels canvis de temperatura, pressió o humitat? Sens dubte, es tracta d'un debat controvertit i és realment difícil arribar a un estàndard tèrmic en què tots ens hi trobem a gust.

Però d'estudis no en falten. De fet, un de recent en el qual han participat l'Institut Tecnològic de Massachusetts, la Universitat de San Diego, a Califòrnia, i la Universitat de British Columbia, al Canadà, ha conclòs que la temperatura ideal és de 25°. Han arribat a aquesta conclusió després d'estudiar, durant set anys, més de 2.400 milions de missatges públics a Facebook i 1.100 milions de tuits.

L'estudi ha tingut en compte els factors de temperatura, precipitació, amplitud tèrmica (diferència entre les temperatures mínimes i màximes), humitat i cobertura nuvolosa. Han analitzat totes les expressions d'estat d'ànim relacionades amb totes aquestes variables meteorològiques.

De la investigació s'extrau que la temperatura és el factor més influent en l'estat d'ànim de les persones. De fet, augmentaven els missatges positius quan el termòmetre marcava entre 20° i 30°. I de nit, la temperatura ideal per a agafar el son és de vora 10°. També són rellevants els missatges negatius en dies de pluja, humitats elevades i cels coberts.

El Puigcampana a l'estiu / Ricard Ferrer

Totes les dades de què s'ha nodrit l'estudi provenen dels Estats Units. Però per a nosaltres no són alienes les expressions que fan referència a la sensació tèrmica a l'hivern i a la temperatura de quan fa basca a l'estiu. Aquests valors s'obtenen a partir de relacionar la temperatura i el vent, en el cas de la sensació tèrmica, i la temperatura i la humitat relativa, en el cas de l'índex de xafogor. Són fórmules que intenten quantificar una sensació i que no generen un consens en la comunitat científica. I és que ja sabem que és molt difícil calcular i quantificar variables tan subjectives com les sensacions relacionades amb l'oratge,

Si en voleu saber més, ací teniu l'estudi.

També et pot interessar

stats