El València guanya al Deportivo i tanca la lliga amb un ambient festiu a Mestalla

En un partit intrascendet disputat en un ambient festiu, el València s'ha imposat per 2-1.

Els jugadors del València, celebrant la victòria
Els jugadors del València, celebrant la victòria / Kai Försterling (EFE)

En un partit intrascendent viscut amb ambient festiu entre l'afició valencianista, el València s'ha imposat 2-1 el Deportivo de la Corunya.

L'enfrontament ha començat amb la sorpresa per als aficionats de veure amb una nova samarreta als jugadors valencianistes. El club ha decidit aprofitar el partit per a mostrar al públic la samarreta "away" que lluiran la pròxima temporada en què el València celebrarà el seu centenari.

Pel que fa al joc, el partit s'ha viscut carregat de simbolisme però amb escassa intensitat, la pressió era del València i les imprecisions del Deportivo que ha intentat defendre's de la verticalitat amb què han jugat els homes de Marcelino. A poc a poc, el conjunt visitant es tancava en l'àrea, primer era Guedes qui ha tingut l'ocaisó però ha sigut Zaza qui al minut 27 ha aconseguit obrir el marcador.

El València no en tenia prou i, contra un equip molt fluix en defensa i amb molts problemes en l'eixida de baló, les ocasions les dissenyava el conjunt local. A punt del descans, una jugada trenada pels homes de Marcelino ha acabat amb xut de Rodrigo però el baló ix pel costat dret de la porteria del Deportivo per poc.

Després del pas pels vestidors, el partit s'ha iniciat amb els mateixos arguments que el primer temps. El València domina i els futbolistes gallecs mosten les mancances que els han dut a la segona divisió. Al minut 52, tot i això, el Depor llança a porteria per primera vegada un xut que atura sense problemes Jaume, una de les novetats en l'onze de Marcelino en aquest últim partit de lliga.

Els pals, protagonistes

Després d'aquests primers minuts, els pals guanyen protagonisme, fins a tres vegades els valencianistes han estavellat el baló al pal de la porteria corunyesa. Zaza, Rodrigo i Guedes són els artífexs de les jugades ofensives.

Al minut 65, Marcelino ha començat a fer rotacions, primer Zaza i després Rodrigo han sigut els encarregats de deixar el terreny de joc sota una gran ovació de la graderia de Mestalla; mentrestant el Deportivo començava a baixar físicament també per a convertir el partit en un monòleg valencianista.

Tanmateix, les arribades constants a la porteria del conjunt gallec no acabaven en gol. Al minut 75 de nou, no han encertat els davanters valencianistes; però en el minut 77, Guedes no ha errat i ha enviat al fons de la xarxa una excel.lent passada de Vietto.

Han sigut els moments més bojos del partit. Un parell de minuts després, una jugada d'Adrián acaba als peus de Lucas Pérez que marca el primer gol del Deportivo, 2-1 i el conjunt gallec sembla que vol posar un poc d'intensitat final per a tancar la temporada i al minut 80 té una nova oportunitat que ha desfet amb una bona aturada el porter Jaume.

Minuts després, el porter d'Almenara aconseguia desfer una altra jugada del Deportivo que, després de marcar ha volgut traure l'esperit competitiu que no ha mostrat els 80 minuts anteriors. El partit s'ha complicat per al València en esta última part de l'enfrontament tot i la superioritat mostrada durant el partit, encara que Kondogbia i Carlos Soler han delineat una altra jugada de gol que no ha suposat un canvi al marcador.

A la fi victòria, i els homes de Marcelino que han viscut amb l'afició la festa que volia l'entrenador valencianista, a qui han mantejat els seus jugadors i fins i tot s'ha emocionat per l'ovació dels aficionats presents en el comiat de la temporada a Mestalla.